Ondersteuning

De Bezaan is geen leefgroep. Er is bewust gekozen om geen gemeenschappelijke keuken of woonkamer te voorzien. Wel is er een gemeenschappelijk dakterras en een tuin die samen wordt onderhouden. Het motto is ‘zo gewoon mogelijk.’

De acht bewoners wonen er zelfstandig in hun eigen appartement, maar krijgen indien gewenst begeleiding op maat. Dat betekent dat er geen constante begeleiding in het gebouw aanwezig is, maar dat sommige bewoners wel een beroep doen op diensten die met een bepaalde regelmaat bij hen langs komen.

Ithaka biedt zelf woonbegeleiding, maar de bewoners kunnen ook voor een andere dienst kiezen. Met elke bewoner en diens netwerk wordt samen gezeten om indien nodig per persoon een pakket van reguliere en handicapspecifieke diensten samen te stellen.

Sommige bewoners krijgen bijvoorbeeld ondersteuning bij het poetsen en koken, het opmaken van een weekplanning of het regelen van de administratie, anderen hebben op vaste basis gesprekken en nog anderen krijgen medische begeleiding.

 

Foto’s van de woonbegeleiding vanuit Ithaka:

Caro gaat koken bij Sam
Coach Elke heeft regelmatig gesprekken met Dennie.
Advertentie